Live Chat Software by Kayako
 News Categories
(19)Microsoft Technet (2)StarWind (4)TechRepublic (3)ComuterTips (1)SolarWinds (1)Xangati (1)MyVirtualCloud.net (27)VMware (8)NVIDIA (9)VDI (1)pfsense vRouter (3)VEEAM (3)Google (2)RemoteFX (1)developers.google.com (1)MailCleaner (1)Udemy (1)AUGI (2)AECbytes Architecture Engineering Constrution (7)VMGuru (2)AUTODESK (1)storageioblog.com (1)Atlantis Blog (11)AT.COM (2)community.spiceworks.com (1)archdaily.com (14)techtarget.com (2)hadoop360 (3)bigdatastudio (1)virtualizetips.com (1)blogs.vmware.com (3)VECITA (1)vecom.vn (1)Palo Alto Networks (4)itnews.com.au (2)serverwatch.com (1)Nhịp Cầu đầu tư (3)VnEconomy (1)Reuters (1)Tom Tunguz (1)Medium.com (1)Esri (1)www.specommerce.com (1)tweet (1)Tesla (1)fool.com (6)ITCNews (1)businessinsider.com (1)hbr.org Harvard Business Review (1)Haravan (2)techcrunch.com (1)vn.trendmicro.com (3)thangletoan.wordpress.com (3)IBM (1)www.droidmen.com (2)blog.parallels.com (1)betanews.com (8)searchvmware.techtarget.com (1)www.bctes.com (1)www.linux.com (4)blog.capterra.com (1)theelearningcoach.com (1)www.examgeneral.com (1)www.wetutoringnation.com (1)chamilo.org/ (1)www.formalms.org (1)chalkup.co (1)www.mindonsite.com (5)moodle.org (4)moodle.croydon.ac.uk (1)opensource.com (1)1tech.eu (1)remote-learner.net (1)paradisosolutions.com (2)sourceforge.net (13)searchbusinessanalytics.techtarget.com (1)nscs.gov.sg (1)virten.net (1)fastest.com.vn (1)elearninglearning.com (2)www.computerweekly.com (1)youtube.com (3)computer.howstuffworks.com (2)techz.vn (2)techsignin.com (1)itworld.com (13)searchsecurity.techtarget.com (1)makeuseof.com (1)nikse.dk (1)4kdownload.com (1)thegioididong.com (1)itcentralstation.com (1)www.dddmag.com (1)Engenius (1)networkcomputing.com (1)woshub.com (1)hainam121.wordpress.com (1)www.lucidchart.com (1)www.mof.gov.vn (3)www.servethehome.com (6)www.analyticsvidhya.com
RSS Feed
News
Oct
6
Telehealth Platform và Telehealth là gì ?
Posted by Thang Le Toan on 06 October 2017 11:59 PM

Telehealth is the transmission of health-related services or information over the telecommunications infrastructure. The term covers both telemedicine, which includes remote patient monitoring, and non-clinical elements of the healthcare system, such as education.

 

Telehealth examinations can be performed by physicians, nurses or other healthcare professionals over a videoconference connection to answer a patient's specific question about their condition. A telehealth visit can also be a remote substitute for a regular physician exam or as a follow-up visit to a previous care episode.

Convenience, for both sides of the care equation, is one of the major benefits of telehealth. Patients can communicate with physicians from their homes, or the patient can travel to a nearby public telehealth kiosk where a physician can conduct a thorough inspection of the patient's well-being.

In the United States, differences in state telemedicine licensure laws complicate the practice of telehealth. Some states require physicians to have full medical licenses to be able to practice telemedicine, while other states mandate physicians have special telemedicine licenses. Medicare and Medicaid reimbursement for telehealth services, such as remote checkups, has slowly been catching up to the level of in-person healthcare and the majority of states provide some amount of financial reimbursement to providers who perform telehealth visits.

The American Medical Association is one of the major healthcare groups that called for standards to be applied to telehealth to give patients more access to remote care services. The American Telemedicine Association, established in 1993, promotes the delivery of care through remote means and hosts a yearly conference on the latest news and developments in telehealth. The U.S. Department of Veterans Affairs (VA) also supports the development of telehealth. A bill introduced in Congress in 2015 would allow qualified VA health professionals to treat U.S. veterans without requiring the patient and physician to be in the same state.

 

What is the difference between telehealth and telemedicine or are the terms always used interchangeably?


Read more »Jul
29

Sách là nguồn tri thức vô giá của nhân loại. Vì vậy, hãy biết tận dụng nó làm chìa khóa then chốt dẫn đến cánh cửa thành công.

 

Khi Satya Nadella lên nắm quyền Giám đốc Điều hành tại Microsoft vào đầu năm 2014, ông đã tuyên bố sẽ đưa cả công ty lên đến một tầm cao mới của một kỷ nguyên phát triển vượt bậc, và quả thật những gì ông làm được cũng chứng tỏ Nadella đang đi đúng hướng trên con đường đã vạch ra của mình.

Điểm mấu chốt mà Nadella tập trung thúc đẩy chính là “tư tưởng cấp tiến”, nhấn mạnh tầm quan trọng của việc học hỏi lẫn nhau, rút kinh nghiệm từ chính những sai lầm trước đó của mình, từ đó ngày càng củng cố va phát triển, hoàn thiện bản thân hơn nữa.

Trong một cuộc phỏng vấn với Dina Bass đến từ Bloomberg, Nadella đã chia sẻ rằng cuốn sách “Mindset: The New Psychology of Success” xuất bản vào năm 2007 bởi Giáo sư tâm lý học Carol Dweck tại Đại học Stanford đã giúp ông rất nhiều trong việc hình thành bản năng, nhân cách cũng như các nguyên tắc “tư tưởng cấp tiến”, cuối cùng lấy đó làm tiêu chuẩn cốt lõi mà ông đang áp dụng ngay tại Microsoft.

Satya Nadella trao đổi cùng nhân viên
Satya Nadella trao đổi cùng nhân viên

Dưới đây là những dòng chia sẻ của Nadella:

“Có một quan điểm khá đơn giản đã được Giáo sư Carol Dweck nhắc đến, trong đó nói rằng nếu bạn chọn 2 người, một người ‘liên tục học hỏi’ và một người thuộc loại ‘biết tất cả mọi thứ’, người thứ nhất sẽ luôn giành được ưu thế hơn so với đối thủ còn lại xét trên tổng thể, kể cả khi ban đầu họ chưa chứng tỏ được rõ năng lực của mình cho lắm.”

Cuốn sách của Dweck đã tập trung khai thác những khía cạnh sâu xa của vấn đề trên, đề cập đến việc một số người có những tư tưởng được “lập trình sẵn” từ trước, rằng tài năng của họ là tự nhiên theo bản năng bên trong con người, do đó việc cố gắng hơn nữa được cho là tốn công vô ích. Trong khi đó, số khác lại có được “tư tưởng cấp tiến”, tin rằng mọi thứ đều có thể được tìm ra cách giải quyết nếu cống hiến và làm việc chăm chỉ.

“Không phải ai thông minh nhất cũng là người giỏi nhất,” trích lời Dweck trong cuốn sách của mình.

Quả thực, triết lý trên đã có tác dụng rất tích cực đối với sự phát triển và tăng trưởng của Microsoft, tiến tới ảnh hưởng lên cả cơ chế sản xuất mảng máy tính của mình sau thất bại ở thị trường smartphone. Từ đó, Nadella đã tiến hành cân nhắc thêm nhiều phương án trong tương lai, bao gồm cả những góc độ liên quan đến đối thủ khó chịu Linux và thách thức đi kèm.

Giáo sư Carol Dweck (Stanford)
Giáo sư Carol Dweck (Stanford)

Trích lời Nadella trên Bloomberg: “Tôi cần phải thư giãn đầu óc, tự hỏi mình rằng ‘Có lúc nào mình đã quá cứng nhắc, hay có lúc nào mình đã không áp dụng theo tiêu chuẩn đã đề ra hay không?’ Nếu có thể hoàn toàn làm chủ được nó, tôi tin rằng công ty sẽ thu được nhiều thành tựu sáng chói hơn nữa đúng như những kỳ vọng của mọi người.”

Đồng sáng lập ra Microsoft - Bill Gates - cũng là một độc giả hâm mộ những triết lý của Carol Dweck trong cuốn “Mindset” đã đề cập phía trên.

Những nhận xét và chia sẻ của Nadella đã giúp cho “Mindset” vượt lên đứng top những cuốn sách bán chạy nhất trên Amazon mặc dù nó đã ra đời được 6 năm.

Về nội dung của cuốn sách, Dweck đã tiến đến giải thích lí do tại sao tài năng không phải là yếu tố duy nhất giúp chúng ta nắm giữ thành công, mà là cách chúng ta hình thành suy nghĩ và quan điểm về nó. Bà đã nhấn mạnh rằng việc chúng ta quan trọng hóa vai trò của khả năng ban đầu không hoàn toàn khích lệ những tư tưởng tiến bộ, mà còn có thể phản tác dụng, dẫn đến cản trở thành tích. Với một động lực và phương pháp đúng đắn, chúng ta luôn thu được những kết quả tích cực, tương tự như việc giáo dục con trẻ bằng cách đánh vào lòng tự trọng của chúng. Tầm quan trọng của một suy nghĩ có thể thay đổi kết quả của cả một quá trình, dựa trên nghị lực và sự kiên nhẫn - vốn đã được áp dụng bởi nhiều người nổi tiếng trên thế giới - chính là nội dung cơ bản và chính yếu nhất mà Dweck muốn truyền đạt lại cho người đọc.

Bài lược dịch trên báo TechInsider


Read more »Jan
7
Replace SyncToy with FreeFileSync for your SMB backup needs
Posted by Thang Le Toan on 07 January 2017 12:03 AM

FreeFileSync is an open source, cross-platform backup tool. Learn how to install it and then use it to set up a backup job.

 

When a small business cannot afford industry standard backup tools like Acronis, or they are working off a desktop machine and need a more flexible backup than what is built into their platform, what options are there? One option that many SMBs use is SyncToy, but that software hasn't had a new release since 2009. Another option is the open source backup tool FreeFileSync.

FreeFileSync offers these features:

 • Detect moved and renamed files and folders
 • Run comparison before sync
 • Copy locked files (using Volume Shadow Copy Service)
 • Detect conflicts and propagate deletions
 • Binary file comparison
 • Symbolic Links support
 • Sync as a batch job (automated)
 • Process multiple folder pairs
 • Copy NTFS extended attributes and security permissions
 • Support long path names > 260 characters
 • Fail-safe file copy
 • Comprehensive error reporting
 • Cross-platform (Windows/Linux)
 • Expand environment variables (such as %USERPROFILE%)
 • Access drive letters by volume name
 • 64-bit support
 • Version control
 • Optimal sync sequence to prevent disc space bottlenecks
 • Full Unicode support
 • Include/exclude filters
 • Local or portable installation
 • Recurring backups via macros %time%, %date%
 • Case sensitive synchronization
 • Built-in locking serializes multiple jobs on same network share

FreeFileSync is not exactly point and click, and it does require you to have at least a basic understanding of these backup plans:

 • Automatic: Identify and propagate changes on both sides using a database. Deletions, renaming, and conflicts are detected automatically.
 • Mirror: Right folder is modified to exactly match left folder upon completed sync.
 • Update: Copy new or updated files from left folder to right folder.

It is also possible to create a custom backup type. For a custom backup, you can configure these possible options:

 • Copy new items right to left
 • Delete left item
 • Copy new items left to right
 • Delete right item
 • Overwrite right item
 • Overwrite left item
 • Do nothing
 • Leave unresolved conflicts

Installing FreeFileSync

Here are the installation steps for Windows:

 1. Download the installer file.
 2. Double-click the downloaded file.
 3. Walk through the installation wizard.

Here are the installation steps for Ubuntu Linux:

 1. Open a terminal window.
 2. Issue the command sudo add-apt-repository ppa:freefilesync/ffs to add the repository.
 3. Update apt with the command sudo apt-get update.
 4. Install FreeFileSync with the command sudo apt-get install freefilesync.

Using FreeFileSync

We'll create an automatic backup so most of the dirty work is handled by the application. During the creation process, you'll see how simple it is to create the other types of backups.

 

First, you must decide on the source and targets for the backup. I will working on a Ubuntu 12.10 machine (the process for setting up the backups is the same on Windows and Linux — the only adjustments Windows users need to make are directory paths). I want to back up (sync) my /home/jlwallen/Pictures directory to a Pictures directory on an external drive.

Open FreeFileSync and, when the main window appears (Figure A), click the Browse button in the left pane. Locate your source directory (in my case /home/jlwallen/Pictures). You could also enter the path to that directory in the text area above the left pane. Figure A

Depending upon your skill level, you might be intimidated by the interface, but the tool is much easier to use than it looks. (Click the image to enlarge.)

Then, you'll do the same thing for the right pane and locate the target directory. Once you locate the target, you'll want to do a comparison run on the two locations. Click the Compare button and, the results of the comparison will appear very quickly. You get plenty of information (Figure B) about what is going to happen when you click the Synchronize button. Figure B

In the bottom right corner, you get a snapshot of exactly what is going to happen when the backup occurs. (Click the image to enlarge.)

If you need version control on a backup, this is also possible. If you click the gear icon next to the Synchronize button, the Synchronization Settings window will appear (Figure C). Click the Versioning button, and then you can configure the versioning limit for a backup. Figure C

How errors are handled is also configured in this window. (Click the image to enlarge.)

Let's say you want to save and schedule this particular backup.  FreeFileSync does not have a built-in scheduler, so you need to save the backup as a file and then use your operating system's built-in schedule to schedule the saved backup file. Here's how:

 1. Once you set up your backup exactly how you want, go to Advanced | Create Batch Job.
 2. In the Batch Job window (Figure D), make sure everything is set exactly how you need.
 3. If the backup job is to run without user intervention, make sure to disable the Show Progress Dialog checkbox in the Batch Settings tab.
 4. In the Batch Settings tab, set Error Handling to Ignore.
 5. Save the backup script with a unique name (by default the name will be SyncJob.ffs_batch) by clicking the Save As button.

Figure D

From this window, you can set up backup filtering. (Click the image to enlarge.)

Now that the backup script is written, the final step is to use your built-in scheduling tool to run the script when necessary. If you're unsure of how to use cron for Linux, you could install a handy tool called GNOME Schedule to gain a nice GUI tool for scheduling cron jobs.

You now have a reliable backup scheduled.

Conclusion

Although you won't benefit from full-metal backups and restores, if you're looking for a flexible and easy to use data backup solution, give FreeFileSync a try, and see if it meets your needs.


Read more »Jun
7
How do I use a RAM disk to help speed up disk-intensive applications?
Posted by Tuan Hoang Anh on 07 June 2015 08:12 AM
Jack Wallen explains how to create a RAM disk on your Windows PC and how it can be used to increase the performance of disk-intensive applications. 

There are certain applications that do an unusual amount of reading and writing data. Under normal operating circumstances, these applications work fine. But what happens when those disk-intensive applications start competing with other applications? When this happens, a serious slowdown can occur. You can prevent those slowdowns with the help of RAM disks.

A RAM disk is basically a special partition of your PC's memory that has been formatted and configured (via a special application) to be used as a high-speed target for data reading and writing. These RAM drives are significantly faster than traditional storage, so those applications will see a noticeable boost. Let's take a look at the process of creating a RAM drive in Windows for this purpose.

This blog post is also available in PDF format in a TechRepublic download.

Step 1: Download and install the necessary application

One of the best applications that I have found for this task is Dataram's RAMDisk. You can download a free version that will give you up to a 4GB RAM drive. If you need more than 4GB, you can purchase the registration license for only $9.95. I would recommend trying the free version first to make sure the tool will suit your needs.

Once you have downloaded the file, go ahead and install it. The installation is as simple as any other Windows install. After you have the application installed, you are ready to start creating your RAM disk.

Step 2: Configure the RAM disk

To start the configuration tool, click: Start | Dataram RAMDisk | RAMDisk Configuration Utility. When you start this tool, a small window will open (Figure A) where you take care of all the RAM disk configurations.

Figure A

The maximum size of your RAM disk will depend on how much spare RAM your computer has (you will want to have plenty of extra RAM) and whether or not you have purchased a license.

Enter the size you want, check the type of partition you want to use, and then click Start. You will be prompted to install the device software in order for this to work. The installation of the drivers is part of the RAMDisk start-up.

Note: There are a few reasons why a RAM disk will fail to start. First and foremost is that you need to have administrative privileges for this to work. If you have admin privileges and the RAM disk still fails, lower the size of the RAM disk and try again.

When the RAM disk has been initialized, it will show up in Windows Explorer as a regular disk (in my case it is showing up as Local Disk I).

Stay on top of the latest Microsoft Windows tips and tricks with TechRepublic's Windows Desktop newsletter, delivered every Monday and Thursday.Automatically sign up today!

Now, it is very important to understand that, by nature, RAM disks use volatile storage. In other words, when you stop that RAM disk (by either manually stopping it in the RAMDisk utility or by rebooting the computer) all the contents of that RAM disk will be lost.

Fortunately, Dataram has thought of this and gives you another option in the configuration. If you look at the Load and Save tab, you will see that you can set the RAM disk up so that it will load at start-up. You will also want to consider the box marked as Save Disk Image on Shutdown. If you know you do not want to lose the data on the RAM disk, you MUST check at least this latter option. You can also set it up to autosave an image of the RAM disk if the data you are writing to the RAM disk is crucial and you want to ensure it is saved.

Step 3: Use the RAM disk

One of the easiest ways to use the RAM disk is for temporary Internet files. You can move the temporary folder for Internet Explorer over to your RAM disk, which will do two things: First, it will speed up Web browsing, and second (if you set the RAM disk to not save the image) it will lose all browsing history every time the machine is rebooted. So you get a speed increase and an increase in security.

 

To do this, open Internet Explorer and then click Tools | Internet Options | General. In the Browsing History section, click Settings. In this new window (Figure B), you will need to make sure the size of the disk space to use is less than the size of the RAM disk you intend on using.

Figure B

By default your temporary IE storage folder will be on C. You need to redirect this to the RAM disk.

After configuring the size, click on the Move Folder button and then relocate the folder to your RAM disk. Click OK when you are done with this task.

Another great use for RAM disks is for application building. If you are a programmer and want to try to cut down build times, try moving your build folders to a RAM disk and build from within. You will find your build times can be cut by approximately 25 percent. Although this may not sound like a terribly huge time advantage, if you constantly have to rebuild (during testing phases or the like), that 25 percent is going to mean a lot at the end of the day.

Final thoughts

RAM disks are very handy tools for those trying to squeeze out as much performance and/or security as they can from their PCs. Give RAM disks a try and see if you can manage to increase your PC's or application's performance. If you have found an interesting (or helpful) use for RAM disks, share your experience with your fellow TechRepublic users.


Read more »
Help Desk Software by Kayako